sunnuntai 28. elokuuta 2016

Red velvet kakku


Red velvet kakku oli minulle vielä hyvin tuntematon ennen viime vuoden syksyä. En ollut maistanut ja tai edes kuullut kakusta. Moni kaveripiiristänikin hämmästeli tätä kakkua ja ehkä erityisesti sen makua. Red velvettiin tulee kaakaojauhetta, mutta se ei kuitenkaan ole suklaakakku. Makua on itseasiassa hyvin vaikea kuvailla, se maistuu red velvetiltä. :D

Pari kertaa tuli kakkua tehtyä ennen ylioppilasjuhlia, joihin tein tämän kuvassa olevan kakun. Hyvän ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta. Koska tein kakkuun myös kuorrutteen, niin kreemitäytteen määrä on luonnollisesti suurempi. Huomasin myös, että pohjista tulee hyvin ohuet tuolla ohjeella, joten jos pohjista haluaa paksummat, suosittelen tekemään pohjan kaksinkertaisena tai 1 1/2 kertaisena.

Red velvet-pohja:

3dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3dl ruokosokeria
1dl rypsiöljyä
2 1/2 dl piimää
1rkl valkoviinietikkaa
punaista elintarvikeväriä

maitoa noin 2dl kostutukseen

Kreemitäyte ja päällinen:

600g Philadelphia tuorejuustoa
300g voita
3dl tomusokeria
2tl vaniljauutetta

Tee näin

 Sekoita jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään kulhossa.

Vatkaa ruokosokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauheseosta, piimää ja öljyä sokeri-vaahdon sekaan. Lisää lopuksi valkoviinietikka ja punainen elintarvikeväri. Olen käyttänyt ruokakaupasta saatavaa punaista väriainetta, mutta sitä menee huomattavasti enemmän kuin pastaväriä (redred). Taikinan tulisi olla verenpunaista, jotta väri säilyisi paistonkin aikana.

Kuvia kakkutaikinan esimerkki väristä löytyy tältä sivulta. Jos teet kakun samana päivänä loppuun asti, niin ota tuorejuusto ja voi pehmenemään huoneenlämpöön sen jälkeen kun olet laittanut kakun uuniin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa 40 minuuttia. Testaa kakun kypsyys puutikulla, kun kakku on valmis, niin anna sen levätä muotissa 15-20 minuuttia ennen kuin kumoat sen pöydälle.

Valmista kreemitäyte juuri ennen kuin alat leikkaamaan kakkua. Kreemitäyte jähmettyy jääkaapissa todella nopeasti, jonka jälkeen sitä on mahdoton enää levittää kakulle. Joten ota huoneenlämpöinen voi ja notkista se vatkaimella kuohkeaksi. Lisää sitten tuorejuusto. Kun tuorejuusto ja voi ovat sekoittuneet, niin lisää myös tomusokeri erissä mukaan. Lopuksi lisää vaniljauute, sitä voi lisätä hieman lisääkin, jos haluaa maun olevan vahvempi.

Kun kakku alkaa olla jäähtynyt, leikkaa se niin, että kerroksia tulee kolme kappaletta. Kostuta ensimmäinen kerros maidolla ja lisää kreemitäytettä. Tee toiselle ja kolmannelle kerrokselle samalla tavalla, mutta lisää kaikki täyte kakun päälle ja levitä täytettä myös reunoille. Koristele mieleiselläsi tavalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti