maanantai 22. elokuuta 2016

Kolmen suklaan juustokakku


Tämä kakku on meidän lähipiirissä hyvin syöty ja haluttu herkku. Se on melko tuhti ja sopii suklaanrakastajille. Tuhtiuden takia kakun päällä kannattaa olla tuoreita marjoja tasapainottamassa ja keventämässä makua. Kakun pohja antaa hauskan mintun maun suklaan viereen. 

Viimeksi kun tein tämän kakun niin se tuli ylioppilasjuhliin, johon olin myös leiponut passionjuustokakun, red velvet kakun ja suklaa cookieseja. Tämä suosittu alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta, omani on hieman muokattu versio siitä. 


Pohja
 175g  Domino minttu -keksejä   
50g  Valio voita    

Täytteet
 4 1/2  liivatetta   
6dl vispikermaa    
125g  tummaa suklaata   
 125g  maitosuklaata   
 125g  valkosuklaata   
 3 rasiaa (à 200 g) vanilja tuorejuustoa    
 3 rkl maitoa    


Tee näin

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. (Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää silikonista irtopohjavuokaa, jossa leivinpaperia ei tarvita lainkaan.) Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle, mutta älä paina liikaa, muuten pohjaa on hyvin vaikea leikata. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi

Laita liivatteet kylmään veteen. Itse laitan jokaiselle liivateannokselle (1 1/2 liivatetta) oman kulhon, näin ne on helpompi laittaa täytteisiin.

Vaahdota kerma. Sulata suklaat erillisissä kulhoissa vesihauteessa tai mikrossa.

Sekoita tummasuklaa rasialliseen tuorejuustoa. Kuumenna mikrossa ruokalusikallinen maitoa kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja sulata 1 1/2 liivatetta maitoon. Sekoita voimakkaasti suklaa-tuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. (Kermavaahdon voi myös vaahdottaa 2dl erissä, jos annostelu tuntuu helpommalta) Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Valmista maitosuklaa ja valkosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sulata liivatteet kuumaan maitoon, nostele kermavaahto sekaan ja levitä täytä vuokaan ja tasoita. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään


Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sekoita liivatteet kiehuvan kuumaan kahviin tai maitoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka taas jääkaappiin hetkeksi.

Irrota kakku vuoasta, käytä veistä apuna. Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua ne kuumalla veitsellä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti