maanantai 22. elokuuta 2016

Klassinen muffinssi ja kuppikakku pohja


Aineet
120g huoneenlämpöistä voita
120g sokeria
2 kananmunaa 
1tl vaniljauutetta
120g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl maitoa

Tee näin

Mittaa voi ja sokeri kulhoon. Vatkaa seos vaaleaksi, keveäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. 

Riko kananmunien rakenne ja vatkaa ne joukkoon pienissä erissä. Munien jälkeen lisää vaniljauute ja siivilöi jauhot kulhoon. Kääntele jauhot varovasti vaikkapa nuolijalla taikinaan. Lisää vielä maito varovasti käännellen. 

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. (Muffinssipelti ei ole pakollinen, mutta auttaa kivasti tekemään muffinsseista tasaiset.) Paista muffinsseja 180 asteessa 15-20 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita pinnalta ja tuntuvat kiinteiltä koskettaessa.

Anna jäähtyä kunnolla ennen pursotusta, ettei kuorrute sula

Muita makuvaihtoehtoja

Suklaa- korvaa 2 1/2 ruokalusikallista jauhoja kaakaojauheella. 

Manteli- korvaa vaniljauute manteliuutteella.

Minttu- korvaa vaniljauute piparminttu-uutteella.

Kahvi- korvaa maito vahvalla mustalla kahvilla.

Sitruuna tai appelsiini- lisää sitruunan tai appelsiinin hienoksi raastettu kuori voi-sokeriseokseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti