torstai 18. elokuuta 2016

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka on hyvin klassinen ja suomalainen piirakka, jota moni tekee kesän aikana. Monen mieleen on eritysesti raparperin happamuus. Tämä ohje on Valiolta, kun piirakka tuli uunista ulos, niin maku ei heti miellyttänyt, mutta seuraavana päivänä piirakasta oli tullut todella mehukas. Joten jos tällä reseptillä meinaa piirakkaa tehdä, kannattaa se syödä vasta seuraavana päivänä. Piirakan voi tarjoilla mansikoiden ja tomusokerin kera. Myös vanhanajan vaniljavaahto ja vaniljajäätelö sopivat piiraan päälle! :)


Aineet
1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl oivariini juoksevaa
2dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

7-8dl raparperi paloja
2dl sokeria
(1/2 dl vettä)

Tee näin

Valmista ensin hilloke. Kuori raparperit, pilko ne paloiksi ja kaada sitten kattilaan sokerin, sekä veden kanssa. Hilloke on valmis kun raparperi seos on sakeaa. Anna jäähtyä haaleaksi. 

Sekoita kanamuna ja sokeri keskenään. Lisää oivariini ja maito, sekoita voimakkaasti. Sekoita toisessa kulhossa jauho ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos sitten taikinaan.

 Kaada taikina voideltuun vuokaan. Lisää päälle raparperi hilloke, jos hilloke tuntuu hieman liian vetelältä, niin se kannattaa siivilöidä ennen taikinan päälle laittamista. (Itse tein näin) Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti