keskiviikko 17. elokuuta 2016

Chocolate chip cookies

Keksit voi myös antaa esimerkiksi syntymäpäivä tai tuparilahjaksi. 
Monet ovat sanoneet, että nämä ovat parhaimmat ja suussa sulavimmat cookiesit. :D Keksi on pehmeä, suklainen sisältä ja sulaa suuhun kun siitä haukkaa. Suurkiitos reseptistä kuuluu Kanelitytön kakkuparatiisille, joka löysi reseptin Wicked sweet kitchen -blogista!


Aineet
170g huoneenlämpöistä voita
150g fariinisokeria
50g sokeria
1 kananmuna huoneenlämpöisenä
2tl vaniljasokeria
250g vehnäjauhoja
2tl maissitärkkelystä
1tl ruokasoodaa
250g karkeasti rouhittua suklaata

Tee näin

Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi suklaasta veitsellä noin 1cm kokoisia paloja. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.

Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee noin 5 minuuttia. 

Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi.

Lisää myös kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi, tämän jälkeen lisää rouhittusuklaa taikinaan. Laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi, jotta taikina ei ole liian löysää muotoiltavaksi.

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota taikina jääkaapista ja muotoile taikinasta lihapullan kokoisia palloja. Asettele pallot leivinpaperille niin, että niille jää runsaasti leviämisvaraa. Älä siis litistä, vaan jätä palloiksi.



Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistukseen väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne ulos uunista. Anna jäähtyä pellillä noin 4 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 

Keksit kannattaa tarjoilla heti ja ne tulisi säilyttää huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa, jotta ne säilyttäisivät pehmeytensä. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti