sunnuntai 14. elokuuta 2016

Amerikkalainen kinuski juustokakku


Tämän ihanan ohjeen löysin Bakevilleltä, kun mietin millaisia juustokakkuja haluan tehdä lukion kotitalouden diplomiini. Tämä on ehdottomasti paras paistettu juustokakku -ohje mihin olen törmännyt. Koostumus on samettinen, täyttävä, mutta ei niin tuhti kuin tavallisissa amerikkalaisissa juustokakuissa.

Kakku on todella helppo tehdä ja sen voi myös tehdä gluteenittomana, jos keksipohjan vaihtaa gluteenittomiin kekseihin. Ajattelin, että kaveriksi sopisi kivasti kirpeä puolukkakastike, jos kakku olisi liian makeaa, mutta kyllä kakkua söi ilmankin. Maku ei ollut yhtään niin makea mitä odotin.


Pohja
200-250g digestivejä murskattuna muruksi
75-100g voita

 Täyte
 2pkt tuorejuustoa
2prk (á 200g) creme fraisea
1tlk keitettyä kondensoitua maitoa, eli kinuskia
3 isoa kananmunaa

Kinuski-karpalo kastike
sokeria
kinuskikastiketta
pakaste karpaloita


                                           Tee näin 
 Sekoita keksimuru ja sulatettu voi keskenään.
Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille, jotka on vuorattu leivinpaperilla. 
Nosta jääkaappiin asettumaan.

  Notkista tuorejuusto ja lisää siihen creme fraise, sekoita.
Lisää kinuski ja sekoita.
Sekoita kananmunat sekaan ja kaada vuokaan.

 Paista 160 asteessa 40 minuuttia.

Sulje uuni ja anna olla vielä 30 minuuttia.
Nosta huoneenlämpöön jäähtymään ja kun pohja ei ole enää kuuma, nosta kakku jääkaappiin. Anna olla ainakin yön yli ennen tarjoilua, jotta kakku on täysin kylmä.

 Pehmennä karpaloita hieman mikrossa, jonka jälkeen soseuta ne. Lisää sokeria ja kinuskikastiketta niin paljon, että kastike on makeaa, mutta niin, että kinuski ei peitä karpalon makua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti