lauantai 13. elokuuta 2016

Mojito juustokakku


Mojito juustokakku on sivistynyt ja hyvin suosittu aikuisten keskuudessa. Pidän kakusta eritysesti siksi, että sen pystyy myös tekemään alkoholittomana, jolloin myös lapset voivat nauttia kakusta. 

Pohja
250g digestivejä
90g voita

Täyte
6 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 1/2 dl limen mehua
5 liivatelehteä
4 rkl vaaleaa rommia

Kiille
4 rkl vaaleaa rommia
2/3 dl vettä 
3 rkl tomusokeria
1 limen mehu
3 liivatelehteä
(vihreää elintarvikeväriä)

Tee näin
Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi. Murskaa keksit, sulata voi ja lisää se sitten keksi murun sekaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto sekä tomusokeri sekasin.

Kiehauta rommi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan rommiin. (Vaihtoehtoisesti voit myös kiehauttaa 0,5 dl limemehua ja lisätä rommin juuri ennen muuhun täytteeseen lisäämistä. Näin alkoholi ei haihdu pois.)

Sekoita liivateneste limen joukkoon. Tämän jälkeen kaada limeliivate neste tuorejuuston sekaan ja vatkaa kunnolla, että seos on kunnolla sekaisin. Nostele vielä vaahdotettu kerma tuorejuuston joukkoon ja tarkista täytteen makeus.
Öljyä reunus ja tomusokeroi kevyesti. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin neljän tunnin ajaksi.


Kiillettä varten purista limestä mehu. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kattilassa rommi (tai jälleen vaihtoehtoisesti vesi ja loppuvaiheessa lisää rommi) vesi, lime ja tomusokeri.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti