tiistai 20. syyskuuta 2016

Macadamia-valkosuklaa cookiet



Keksit tulisi säilyttää kannellisessa purkissa, jotta ne eivät menettäisi pehmeyttään.
Keksipurkki on myös hauska lahjaidea. :)
Alkuperäisen ohjeen löysin MaijaKirsikan blogista myTasten kautta. Itse pidän erityisesti pähkinöistä, jotka tuovat hieman erilaista makutuntumaa kekseihin. :)

Aineet
190g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
150g valkosuklaata
100g macadamia pähkinöitä

Tee näin

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Rouhi suklaa ja pähkinät isoiksi paloiksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, tähän menee noin 4 minuuttia. Lisää kananmuna taikinaan nopeasti vatkaten.

Yhdistä sooda jauhoihin ja sekoita taikinaan. Lisää mukaan myös valkosuklaa ja pähkinät. Anna taikinan olla jääkaapissa noin 15 minuuttia. Jos taikinaa ei laita jääkaappiin niin se sulaa käsiin ja siitä on vaikea tehdä palloja.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja tee taikinasta lihapullankokoisia palloja. Muista jättää pellille leviämisvaraa. Älä siis litistä vaan jätä palloiksi.


Paista uunissa 8-10 minuuttia. Keksit tulisi ottaa uunista, kun reunat ovat saaneet hieman väriä, mutta keksit itse ovat vielä pehmeitä. Kun otat keksit uunista ulos, anna niiden jäähtyä pellillä 4 minuuttia ja siirrä tämän jälkeen ritilälle jäähtymään. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti