tiistai 11. lokakuuta 2016

Suklaakakku

Suklaatäytekakun pystyy koristella monella eritavalla. Tässä kakussa on käytetty voikreemiä, suklaa ganachea, marjoja ja macaroneja koristeena. Hyviä vinkkejä ganachen tekoon löytyy Pullahiiren leivontanurkasta.

Tämän reseptin löysin vahingossa kun eksyin youtubessa How to cake it sivuille. Tämä on ehdottomasti paras suklaakakku resepti, jota olen ikinä käyttänyt! 

Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta sivu on englanniksi, yksiköt ovat cuppeja ja paunoja. Olen tehnyt taulukon, jossa cupit on muutettu millilitroiksi/desilitroiksi ja paunat grammoiksi/kilogrammoiksi. Suosittelen kuitenkin lämpimästi ostamaan cuppi mitat, esimerkiksi clas ohlssonilta, vaikka olen tehnyt suomalaisille tutumman millilitra taulukon. Millilitroja on hyvin vaikea mitata tarkkaan, kun luvut ovat 118, 237 tai 474. 

Olen myös tehnyt vuokataulukon, joka on hieman helpompi ymmärtää grammoissa, kuin paunoissa. Olen kääntänyt myös tuumat senttimetreiksi. Taulukossa on määritelty paljonko tietynkokoiseen tai malliseen vuokaan tulisi laittaa taikinaa ja kauanko sitä tuli sitten paistaa. 

Eli kun lähdet tekemään kakkua, valitse ensin teetkö sen neliöön vai pyöreään vuokaan ja sitten että  minkä kokoiseen vuokaan. Tämän jälkeen katso paljonko taikinaa tulee tehdä ja kauanko kakkua tulisi uunissa paistaa. Kannattaa muistaa, että jokainen uuni on erilainen, ja että alkuperäinen astemäärä on 350° eli noin 177°C. Varma keino huomata, että kakku on valmis kun puutikkuun ei tartu taikinaa. :)


Kakun voi koristella monella tapaa, tässä kakussa on päällä sokerimassa ja sokerimassasta tehtyjä kuutioita, joihin olen laimennetulla geelivärillä kirjoittanut kirjaimet. Myös valkoiset pallot ovat sokerimassasta, mutta ne voi myös korvata esimerkiksi marianne karkeilla.


Valitse siis vuoan koko ja katso paljonko tarvitset taikinaa.


Sitten valitse taikinan koko ja se että haluatko tehdä sen millilitra mitoilla vai cuppi mitoilla. 


















Nyt kun olet valinnut vuoan koon ja taikinan määrän niin mittaa ainekset. Muista, että voin ja munien tulee olla huoneenlämpöisiä.


Tee näin

Sihtaa jauho, leivinjauhe, sooda ja suola kulhoon. Laita sivuun odottamaan.

Keitä vesi ja kaada se sitten kaakaojauheen sekaan vähän kerallaan. Sekoita tasaiseksi, anna jäähtyä sivussa.

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri monitoimikoneella tai käsivatkaimella. Voi-sokeri vaahdon tulisi olla kuohkeaa. Vatkaamiseen menee noin 8-10 minuuttia kunnes seos on tarpeeksi kuohkeaa.

Lisää huoneenlämpöiset munat voi-sokeri vaahtoon, kaksi kerrallaan. Sekoita kunnes munat ovat sekoittuneet kokonaan vaahtoon.

Lisää jauhot ja kaakaovesi molemmat kolmessa eri osassa, aloita jauhoilla. Muista sekoittaa aina kunnolla aineiden lisäämisen jälkeen.

Kaada taikina sitten valittuun vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla, sivuja ei ole tarve vuorata leivinpaperilla tai öljyllä. Paista kakkua sitten 180 asteessa taulukon ohjeiden mukaan, mutta muista koittaa puutikulla, että kakku on varmasti valmis.

Anna kakun jäähtyä kokonaan vuoassa ja vedä sitten lastalla tai veitsellä kakun ja vuoan reunan välistä kerran. Käännä vuoka ympäri, kakun tulisi tulla helposti ulos vuoasta.

Täytä ja koristele haluamasi tavalla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti