maanantai 19. syyskuuta 2016

Valkosuklaa-jogurtti pannacotta



Ajattelin testata pannacottaa jogurtin kanssa ja valkosuklaan ansiosta tämä pannacotta on myös liivatteeton, eli se sopii myös kasvissyöjille. Alkuperäisen ohjeen löysin Valion sivuilta kun surffailin netissä. 

Koostumus oli hieman moussemainen, mutta itse pidin kovasti tästä pannacotta versiosta. Se oli makea, mutta marjasose toi mukavasti kirpeyttä ja raikkautta. Jos haluat pannacotasta kiinteämpää, niin voit liottaa 1 1/2 liivatelehteä ja lisätä ne kuumaan kermaan.  

Aineet
1 vaniljatanko
1dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
2dl turkkilaista jogurttia

Muutama kourallinen pakaste vadelmia ja mansikoita
Ripaus sokeria

Tee näin

Halkaise vaniljatanko ja keitä kerman kanssa 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Poista vaniljatanko ja kaavi veitsen tylsällä puolella siemenet kattilaan. Lisää suklaa kerman joukkoon ja sekoita kunnes se on kokonaan sulanut. Seoksesta tulee hieman kellertävää kun suklaa on kokonaan sulanut.

Laita lavuaariin kylmää vettä ja jäähdytä seos siinä. Lisää jogurtti jäähtyneeseen seokseen. Kaada sitten tarjoiluastioihin, esimerkiksi laseihin, ja anna olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Ota muutama kourallinen pakaste vadelmia ja mansikoita ja lämmitä niitä hetki mikrossa. Kun marjat ovat hieman sulaneet, niin survo ne survimella tasaiseksi marjatahnaksi. Jos seos tuntuu liian paksulta, niin lisää hieman vettä, lisää myös sokeria oman maun mukaan. Kaada marjaseos sitten laseihin ja nauti! Jos haluat marjasoseesta myös kiinteämpää niin lisää 1 liivate tilkkaan kuumaa vettä ja kaada se sitten marjojen sekaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti