perjantai 9. syyskuuta 2016

Minttusuklaa macaronit

Minttusuklaa macaronit voi koristella vaikka kaakaojauheella :)
Aineet
1,75dl mantelijauhetta
2,5dl tomusokeria
2 isoa munanvalkuaista (huoneenlämpöisiä)
0,5dl hienosokeria
0,5tl piparminttu-uutetta
vihreää elintarvikeväriä

Täyte
4rkl suolatonta pehmeää voita
1,25dl tomusokeria
60g maitosuklaata sulatettuna ja 15 min. jäähdytettynä

Tee näin

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri hyvin keskenään, siivilöi seos kulhoon. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.

Pane munanvalkuaiset kulhoon ja vaahdota kovaksi. Lisää sokeri mukaan kolmessa osassa, koko ajan monitoimikoneella vatkaten, että saat kiiltävää marenkia. Lisää piparminttu-uute ja elintarvikeväriä niin, että marengista tulee vaaleanvihreää.

Kääntele nuolijalla manteli-tomusokeriseos kolmessa osassa marengin sekaan. Kun kaikki aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen kääntelyä, kunnes saat kiiltävää ja nauhamaista taikinaa.

Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1cm:n pyöreä terä. Pursota leivinpaperille 32 pientä pyöreää nokaretta. Kopauta peltejä napakasti pöytään, jotta ilmakuplat rikkoutuisivat. Anna seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. (Kiertoilma 140 astetta)

Paista uunissa 10-15 minuuttia ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Irrota sitten varovasti leivinpaperista ja anna jäähtyä kunnolla.

Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi kulhossa, lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty maitosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Levitä täytettä sitten pikkuleivälle ja paina päälle toinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti