keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Vegaaninen juustokakku




Tämä kakku meni noin vuosi sitten kouluun ja se syötiin syksyn yo-kirjotusten loppumisen kunniaksi. :D Moni ystäväni on siirtynyt vegaaniksi tai vähintään kasvissyöjiksi, joten kakun täytyi olla vegaaninen. Tein myös kakun gluteenittomana, sillä se on todella vaivatonta ja samalla kaikki halukkaat saivat syödä kakkua. 

Ohjeen löysin Chocochilin sivulta. Ohjeeseen kuuluisi myös tyrnikiille, mutta itse pidän siitä, että paistettujen juustokakkujen päälle laitetaan marjoja tai muita tuoreita hedelmiä. :)

Pohja
200g gluteenittomia keksejä
0,5 dl margariinisulaa
1 dl soijamaitoa

Täyte
1 pkt maustamatonta Tofutti soijatuorejuustoa 
750g maustamatonta soijajogurttia 
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 sitruunan mehu
1,5 dl tomusokeria
3rkl perunajauhoja
1tl vanilja uutetta


Tee näin

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Murskaa keksit ja lisää joukkoon margariisisula sekä soijamaito. Painele keksiseos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille. Jos seos tuntuu liian vetelältä, niin lisää keksejä. Laita pohja jääkappiin kun teet täytteen.

Pehmennä tuorejuusto vatkaimella, lisää soijajogurtti, sitruunan kuori ja mehu. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja perunajauhot. Lisää vaniljauutetta ja sekoita matalalla teholla tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle. 

Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Annan kakun jäähtyä kunnolla. Leikkaa ylimääräiset reunat pois veitsellä, jos on tarve. Irrota kakku varovasti, veitsellä auttaen, vuoasta. 

 Koristele tuoreilla vadelmilla ja sihtaa päälle tomusokeria






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti