1,75dl mantelijauhetta
2,5dl tomusokeria
2 isoa munanvalkuaista (huoneenlämpöisiä)
0,5dl hienosokeria
0,5tl vaniljauutetta
Täyte
4rkl suolatonta voita
0,5tl vaniljauutetta
2,5dl tomusokeria
Tee näin
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri hyvin keskenään, siivilöi
seos kulhoon. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Pane munanvalkuaiset kulhoon ja vaahdota kovaksi. Lisää
sokeri mukaan kolmessa osassa, koko ajan monitoimikoneella vatkaten, että saat
kiiltävää marenkia. Lisää vaniljauute.
Kääntele nuolijalla manteli-tomusokeriseos kolmessa osassa
marengin sekaan. Kun kaikki aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen
kääntelyä, kunnes saat kiiltävää ja nauhamaista taikinaa.
Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1cm:n pyöreä terä.
Pursota leivinpaperille 32 pientä pyöreää nokaretta. Kopauta peltejä napakasti
pöytään, jotta ilmakuplat rikkoutuisivat. Anna seistä huoneenlämmössä 30
minuuttia. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. (Kiertoilma 140 astetta)
Paista uunissa 10-15 minuuttia ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
Irrota sitten varovasti leivinpaperista ja anna jäähtyä kunnolla.
Vatkaa voi ja vaniljauute kulhossa pehmeäksi ja kuohkeaksi.
Vatkaa vähitellen sekaan tomusokeri, kunnes seos on tasaista. Levitä täytettä
pikkuleivälle ja paina päälle toinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti