maanantai 28. elokuuta 2017

Kuningatarjuustokakku




Tein tämän kakun tilauksesta 6-vuotiaan syntymäpäiville, kun toiveena oli kuningatar marjasekoituksesta tehty kakku. Aivan mielettömän hyvänmakuinen ja myös siistin näköinen, kun raidat paljastuvat vuoan alta! Alkuperäisen reseptin löysin kinuskikissalta täältä, mutta muuttelin reseptiä melko rankalla kädellä itselleni sopivaksi. :D 

Parasta tässä kakussa on ehkä se, että makeuden saa pitkälti päättää itse, alin kerros maistuu valkosuklaalle, mutta se ei peitä muiden kerrosten makuja, vaan täydentää niitä, varsinkin jos ne ovat vähän kirpsakampia. Vadelma- ja mustikkakerroksiin voi itse oman maun mukaisesti lisätä sokeria juuri niin paljon kun haluaa. :)

Pohja
190g kaurakeksejä tai digestivejä
55g voita

Valkosuklaatäyte
3dl kuohukermaa
150g vanilijarahkaa
2 1/2 liivatetta
200g valkosuklaata
190g ranskankermaa tai smetanaa
n. 2rkl vettä

Vadelmatäyte
3dl kuohukermaa
150g vaniljiarahkaa
4 1/2 liivatetta
300g pakaste vadelmia
vajaa desi sokeria

Mustikkatäyte
 3dl kuohukermaa
150g vanilijarahkaa
4 1/2 liivatetta
300g pakaste mustikoita
vajaa desi sokeria


Tee näin

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø25) pohja leivinpaperilla ja murusta keksit joko käsin, blenderillä tai tehosekoittimella ja kaada sulatettu voi joukkoon. Painele sitten keksimuru vuoan pohjalle lusikalla. Käytä myös reunakalvoa, jos käytät 25cm irtopohjavuokaa, sillä täytettä tulee enemmän kun vuoalla on korkeutta, reunakalvo myös tekee kakulle sileät reunat, kun kalvon poistaa. Voit myös halutessasi käyttää isompaa vuokaa. 
Valkosuklaatäytteessä: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, vatkaa kuohukerma ja lisää siihen rahka. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä kunnolla, jonka jälkeen lisää se ranskankerman kanssa kerma-rahka seokseen. Kiehauta vesi tilkka ja lisää siihen liivatteet ja kaada se sitten täytteeseen. Kaada sitten täyte vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 20 minuutiksi. 

Vadelmatäytteessä: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, vatkaa kuohukerma ja lisää siihen rahka. Sulata vadelmat mikrossa ja soseuta ne ja ota noin puoli desiä sosetta kattilaan ja kiehauta se, lisää siihen liivatteet. Kaada sokeri kylmän marjasoseen sekaan ja sitten kaada kattilasta kuuma marjasose kylmän joukkoon, jotta se jäähtyisi hieman, samalla myös sokeri sulaa. Kaada marjasose sitten kerma-rahka seokseen ja tarkista että täyte on tarpeeksi makea, marjat saattavat olla kirpeitä. Kaada täyte valkosuklaa täytteen päälle ja laita jääkaappiin asettumaan 40 minuutiksi. 

Mustikkatäytteessä: Toimi samalla tavalla kuin vadelma täytteen kanssa, mutta mustikoilla.  :) Anna kakun olla jääkaapissa mielellään yön yli, mutta jo kuuden tunnin jälkeen kakun tulisi olla hyytynyt kokonaan. 




2 kommenttia: