maanantai 16. heinäkuuta 2018

Mansikkabananaskakku

Eipä ole vähään aikaan tänne tullu kirjoteltua mitään, mutta nyt ajattelin, että voisin kertoa mun mansikkabananaskakusta. :D  Elikkä mansikkatäytekakusta, joka näyttää ananakselta. Oon varmaan kolme vuotta halunnu tän kyseisen kakun tehdä kun sen pinterestissä näin ja nyt vihdoin ja viimein sain siihen mahdollisuuden. 


Kakku itsessään on aika yksinkertanen, mutta kuitenkin aika veikeen näkönen. Tärkeintä tässä ehkä on se että on oikea tylla (wiltonin tähtitylla 4B) pursotukseen. Muuten on vaikea saada kakusta halutun näköistä. 

Pohja
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte
2,5dl kuohukermaa
350g rahkaa
n. 0,5dl sokeria (oman maun mukaan)
300g pakastemansikoita
banaani
 tuoreita mansikoita halutessasi

Kuorrute
2,5dl vispikermaa
n. 1-2rkl sokeria
150g rahkaa
keltaista, oranssia ja mustaa pastaväriä

Tarvitset myös ananaksen (huuhdeltuna ja kuivattuna), 2-2,5dl marjamehua kostutukseen, sekä voita ja korppujauhoja vuuan valmisteluun.

Tee näin

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon kolmessa osassa. Kääntele jauhot vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 20-24cm vuokaan. 

Paista 185 asteessa n. 45 minuuttia, anna jäähtyä kunnolla ja kumoa. Leikkaa pohja sitten kolmeen osaan. Samalla kun pohja paistuu uunissa, voit tehdä täytteen. Jos on kuuma kesäpäivä, niin olisi hyvä, että täyte saa olla jääkaapissa jähmettymässä hetken (30min-2h), voit siis valmistaa täytteen myös ennen pohjaa. 

Sulata mansikat ja purista niitä lusikan avulla siivilää vasten, jotta suurinosa nesteestä poistuu. Vaahdota kerma ja sokeri, lisää rahka ja mansikat. Pilko banaanit ja mansikat.

Kasaa kakku, kostuta jokainen pohja erikseen ja sitten lisää täytettä, ensimmäiseen kerrokseen voit laittaa banaania ja toiseen tuoteita mansikoita jos haluat, voit myös laittaa banaania molempiin kerroksiin, makua lisäämään. 

Vatkaa vispikerma ja sokeri ja sen ollessa vaahtoa lisää rahka. Lisää sitten keltaista ja oranssia väriä niin paljon, että ulkonäkö miellyttää silmää. Suosittelen käyttämään pastavärejä, nestemäiset värit voivat tehdä kuorrutteesta liian löysän. 

Kun olet saanut värjättyä kuorrutteen niin päälystä kakku ensin kokonaan keltaisella kuorrutteella nuolijan tai lastan avulla, ilman tyllaa, jotta kun pursotat ja tulee rakoja, niin raoista ei näy kakkua, vaan keltaista kuorrutetta. Tämän jälkeen voit alkaa pursottamaan kakkua, kun pääset päälle niin ota leikattu ananaksen pää ja aseta se keskelle kakkua ja pursota myös sen ympärys. Itse leikkasin myös hieman kantaa mukaan, jotta se pysyy paremmin pystyssä kakun päällä. Laitoin myös leivinpaperin kakun ja ananaksenkannan väliin, jotta ananaksen maku ei tarttuisi kakkuun. 

Tämän jälkeen anna kakun olla hetki jääkaapissa, jotta kuorrute jähmettyy ja tee sillä aikaa keltaisesta ylijääneestä kuorrutteesta mustaa, jolla voit tehdä suun ja silmät kakulle. Käytin suun tekemisessä wiltonin 3 tyllaa, mutta uskon, että mikä tahansa pieni tylla käy. :)



Kannattaa varata paljon jääkaappii  tilaa, sillä kakku tulee viemään paljon tilaa :D 
Loput ananaksesta voi käyttää vaikka pizzaan ja ananaksen "kuoresta" voi tehdä vaikka juomakupin yhdelle illalle ananasbileisiin. Näin meidän juhlissa tehtiin, hyviä drinkkejä ja pizzoja tuli :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti